Afbeelding
Politie

Kilo’s harddrugs, zwaar vuurwerk, vuurwapens en grote hoeveelheid contant geld: man uit Soest opgepakt

Misdaad Tips van de redactie

SOEST De politie heeft dinsdag een 36-jarige man uit Soest opgepakt. Dit gebeurde na maandenlang onderzoek. Ook een 38-jarige man uit Maarsbergen werd aangehouden. De mannen worden verdacht van handel in hard- en softdrugs met export naar het buitenland. De inval vond plaats in Maarsbergen.

De politie kwam de twee mannen op het spoor doordat een verzendbedrijf melding maakte van een verdacht pakket. Het bedrijf kreeg een pakket aangeboden om te vervoeren, maar vertrouwde de zaak niet en schakelde de politie in. In het pakket bleken verdovende middelen te zitten.

(tekst gaat verder onder de foto)


Foto: Politie.nl

GROTE VONDST

De politie doorzocht in Maarsbergen de woningen en percelen van de verdachten en deed een grote vondst. Er werden vier voertuigen, een hoogwerker, een shovel, meerdere kilo’s harddrugs (waaronder cocaïne en MDMA), meerdere kilo’s ketamine, meerdere kilo’s zéér zwaar vuurwerk, tienduizenden euro’s contant geld en digitale apparatuur door de politie afgevoerd. Ook trof de politie meerdere vuurwapens, militaire wapens en automatische wapens aan.

(tekst gaat verder onder de foto)


De politie trof onder andere tienduizenden euro’s contant geld aan. Foto: Politie.nl

VERDENKING

De man uit Soest zit vast op verdenking van handel in hard- en softdrugs met export naar het buitenland. De man uit Maarsbergen wordt daarnaast verdacht van het bezit van vuurwapens, overtreding van de Geneesmiddelenwet en witwassen. De politie doet onderzoek naar wat de precieze rol van de twee mannen is. Zij worden vandaag, 26 april, voorgeleid waarbij de rechter zqal beslissen of zij langer vast blijven zitten.  


Foto: Politie